torstai 28. huhtikuuta 2011

Rekvisiitasta ja kenraaleista

Mainion Herra Iloisen matkassa on tarinamatka, draamallinen tarinankerrontaesitys, jota olemme ahkeraan harjoitelleet Sanataidekoulun Vintillä ja välillä lausuen myös kotona ja koulumatkalla ääneen. Eilen harjoituksissa esitys meni jo ilman käsikirjoitusta ja saimme hiukan hassutellakin. Roolien jaossa sain kunnian olla Herra Iloinen, rooliparini Veera esittää Neiti Sitruunaa ja Maija toimii meillä Kurtin ja kertojan rooleissa. Näistä esityksistä tulee mahtavia!

Esityksen rekvisiitta on jo kasassa eilen ostettujen pillimehujen, kriemuroiden ja marenkimakkaroiden myötä. Joudumme aivan tosissaan syömään ja juomaan niitä esityksen aikana, todellinen harmi. Saamme kunnian laittaa päällemme tekstiilitaiteilijan luomuksina hieman roolivaatetusta. Yleisestihän tarinankerrontaesityksissä ollaan mustissa vaatteissa kauttaaltaan, tietyt roolivaatteet vain vaihtuvat ja tuovat väriä esitysasuihin, Herra Iloinen saa silinterin ja kaulahuivin, Neiti Sitruuna saa liivimekon ja Kurt baskerin ja paidan. Meille on valmistettu myös sermi, sillä tarinassa kuljetaan ovesta päntiönään ulos ja sisään.

Lauantaina (kyllä, vappuaattona) tulemme esittämään ensimmäisen kerran Herra Iloisen sanataidekoulun oppilaille, vähän ehkä jännittää, mutta sehän vain lisää esityksen tehoa. Iloisiin näkemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti